«Ο πρόεδρος διακόπτει όποτε θέλει και έτσι θα γίνεται»

silence-8-

Της Λένας Μαρκή

Από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου άρχισε να διαφαίνεται ποιος θα κάνει κουμάντο μέσα στην αίθουσα.

Κατά την 27η συνεδρίαση στις 21/10/14, στην εισήγησή του ο κ. Παπαγεωργίου για την έγκριση του ταμειακού απολογισμού του 2013, αναφέρθηκε επικριτικά στο πρόστιμο των 400.000€ που επέβαλε το ΙΚΑ στην τότε ΔΗΠΕΑΠ επί Δημαρχίας Βασίλη Γιαννακόπουλου και το οποίο εξοφλήθηκε επί Δημαρχίας Ζορμπά.

Τότε ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε το λόγο «επί προσωπικού», αίτημα που δεν έγινε δεκτό από τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Βλάχο λέγοντας πως δεν υπάρχει «προσωπικό». Ακολούθησε ένας έντονος ολιγόλεπτος λεκτικός διαπληκτισμός μεταξύ των δύο ανδρών με τον κ. Γιαννακόπουλο να προσπαθεί να εξηγήσει το «προσωπικό» και τον πρόεδρο να επεμβαίνει συνεχώς και να μην τον αφήνει να ολοκληρώσει. Κάποια στιγμή  ο πρόεδρος έδειξε μεγαλοψυχία λέγοντας ότι δεν υπάρχει μεν προσωπικό αλλά «κατ’ εξαίρεση» θα δώσει το λόγο στον κ. Γιαννακόπουλο. Φράση που έκανε έξω φρενών τον κ. Γιαννακόπουλο και δήλωσε ότι δεν δέχεται το «κατ’ εξαίρεση» και το θέμα είναι προσωπικό από τη στιγμή που γίνεται αναφορά σε Δήμαρχο που διαχειρίζεται χρήματα. Εν τέλει του δόθηκε ο λόγος για να εξήγησε ότι το εν λόγω πρόστιμο το κληρονόμησε από την προηγούμενη Διοίκηση (Σιδέρη) και ότι είχε ζητήσει να ελεγχθεί.

Αλλά αν νομίζετε ότι έληξε το θέμα, γελιέστε …

Στη συνέχεια της συνεδρίασης κάποια στιγμή πήρε το λόγο ο κ. Κρητικίδης και ξεκίνησε λέγοντας στον πρόεδρο ότι έχει την τάση να διακόπτει συνέχεια.

Ξανά διαφωνία στην αίθουσα για το ποιος έχει δίκιο και τελικά ο πρόεδρος κ. Βλάχος δήλωσε απερίφραστα,  έντονα και με ύφος που δεν σήκωνε αντίρρηση ότι:

«Ο πρόεδρος διακόπτει όποτε θέλει και έτσι θα γίνεται»

Κυρίες και κύριοι τα ψέματα τέλος. Ξεκαθαρίστηκε μία και καλή ποιος διοικεί, έτσι για να μην τολμήσετε να του πάρετε τον αέρα.

Για να σοβαρευτούμε, ο κατά τα άλλα μετρημένος και συγκρατημένος έως τώρα κ. Βλάχος, άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα αλαζονείας και αυταρχισμού. Φυσικά και πρέπει να φροντίζει για την εύρυθμη διεξαγωγή της συνεδρίασης, αλλά βασικό μέλημα είναι να φροντίζει ώστε να ακούγεται η άποψη όλων των συμβούλων που τοποθέτησε εκεί η πόλη.

Αντίθετα αυτός παρασύρθηκε και εφήρμοσε την κυριαρχία του ακόμα και σε συμβούλους της παράταξής του και δη αντιδημάρχους, τους οποίους επανέφερε στην τάξη (!).

Αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα συμπεριφοράς, τι θα πρέπει να περιμένουμε στο βάθος του χρόνου όταν θα έχει ξεπεραστεί η ανασφάλεια και η απειρία του πρώτου καιρού;

Έχω μια διαίσθηση ότι αχνά γκρίζα σύννεφα μαζεύονται στον Αγιοπαρασκευιώτικο ουρανό και σε συνδυασμό με όσους ψίθυρους ακούω στην πόλη, πολύ φοβάμαι πως θα βγω αληθινή σε όσα έγραφα προεκλογικά για «τα διαφορετικά πρόσωπα ενός ατόμου» και για «τη δύναμη και τις αδυναμίες της καρέκλας».

Το σίγουρο είναι ότι ξεκινήσαμε στραβά …

 

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.