Ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης μίλησε για τον Ντοστογιέφκσι στη “Λέσχη των μεταφραστών”

Ένας χειμαρρώδης μεταφραστής για έναν χειμαρρώδη συγγραφέα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ

Την Τέταρτη 15 Απριλίου, στο Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής, στη «Λέσχη των Μεταφραστών», το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τον Δημήτρη Τριανταφυλλίδη να μιλά για τον Ντοστογιέφσκι. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, μεταφραστής του Ντοστογιέφσκι, αλλά και της Αχμάτοβα, της Τσβετάγιεβα, του Μπουλγκάκοφ και πολλών άλλων, εξαιρετικός μελετητής του συγγραφέα και της κοινωνίας του, έθεσε θέματα πολιτικά και ιδεολογικά του χθες και του σήμερα, όπως η λογοκρισία, το πώς μπορεί να «σκοτώσει» κανείς ένα βιβλίο, κ.ά. Η συζήτηση επεκτάθηκε πέρα από το «Ημερολόγιο του Συγγραφέα», στα μυθιστορήματα και τους ήρωες ενός συγγραφέα οικουμενικών διαστάσεων που διαμόρφωσε μια πνευματική παράδοση και σφράγισε τη λογοτεχνία όλων των εποχών.

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.