Σοβαρό πειθαρχικό και πιθανά ποινικό αδίκημα κατά τον Κ. Χαντζηανδρέου η ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ στο θέμα Ιόλα (VD)

ΚΧατζηανδρέου ΔΣ

Γράφει η Λένα Μαρκή

Παρά τον μεγάλο αριθμό θεμάτων στη χθεσινή (13-9-17) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν έλλειψαν οι εκπλήξεις και οι αποκαλύψεις.

Η πρώτη βαρυσήμαντη δήλωση από μέλος της συμπολίτευσης έγινε την ώρα των ερωτήσεων – δηλώσεων. Αφορμή στάθηκε η δήλωση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Βασίλη Ζορμπά σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι με την ανάρτηση της απόφασης της αγοράς της βίλας Ιόλα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Αφού δήλωσε την έκπληξή του ο κ. Ζορμπάς για το γεγονός, το ότι δηλαδή δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ παραποιημένη η απόφαση του Δ.Σ., εξέφρασε την απορία πως ουδείς από όσους είχαν ψήφισει την συγκεκριμένη απόφαση δεν αντέδρασε.

Η δήλωση αυτή επέφερε την απάντηση του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης και πρώην Αντιδημάρχου Διοίκησης, κ. Κώστα Χατζηανδρέου, ο οποίος παραδέχτηκε απερίφραστα ότι είναι «πάρα πολύ σοβαρή παράλειψη να μην αναρτηθεί ακριβώς το κείμενο όπως έχει ψηφιστεί, σοβαρή παράλειψη και πάρα πολύ σοβαρό πειθαρχικό αδίκημα, πιθανό και ποινικό»! Όπως είχαμε επισημάνει κι εμείς στο κείμενό μας και επιβεβαίωσε ο κ. Χαντζηανδρέου, ακολουθήθηκε λανθασμένη διαδικασία, ήταν λάθος η ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, το κείμενο έπρεπε να κατέβει και να αναρτηθεί εκ νέου.

Είπε βέβαια ο κ. Χατζηανδρέου στη συνέχεια, ότι επειδή και άλλοι φορείς του Δημοσίου το κάνουν αυτό, ελπίζει ότι για το Δήμο μας δεν θα είναι τόσο αυστηρός οποιοσδήποτε μηχανισμός μπορεί να μας ελέγξει.

Βαρυσήμαντη και με νόημα υπήρξε και η επόμενη δήλωση του πρώην αντιδημάρχου. Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Ζορμπά, απάντησε ότι δεν αντέδρασε γιατί η απόφαση αναρτήθηκε στη συνέχεια όπως έπρεπε κατά την άποψή του και πως «εγώ εδώ είμαι, όπως φαντάζομαι και οι άλλοι συνάδελφοι, να ελέγχουμε κατά πόσο θα εφαρμοστεί στην πράξη πια όλο αυτό».

Γνωρίζοντας ότι ο κ. Χαντζηανδρέου εργάστηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, είναι σαφές ότι γνωρίζει πολύ καλά τι λέει. Σαφώς και υπάρχει πειθαρχικό αλλά και ποινικό αδίκημα εκ μέρους του υπευθύνου για την ανάρτηση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Στο σκεπτικό του όμως ότι η ποινή μπορεί να μην είναι τόσο αυστηρή, θα αντιτάξω ότι αν και εφόσον έγινε και σε άλλους φορείς του Δημοσίου, προφανώς δεν καταγγέλθηκε και πέρασε στα «ψιλά γράμματα». Στην περίπτωση όμως του Δήμου Αγίας Παρασκευής είναι γνωστό ότι υπάρχουν τέσσερεις (4) καταγγελίες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, των κ.κ. Ζορμπά, Πετσατώδη (συμπολίτευση), Τσιαμπά και Μυλωνάκη, που καθιστούν πολύ δύσκολη τη θέση της ακόμη κι αν υπήρχε η σκέψη μιας ευνοϊκότερης αντιμετώπισης.

Από τη δήλωση του κ. Χαντζηανδρέου συνάγουμε το συμπέρασμα πως η θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Γεράσιμου Βλάχου είναι πολύ, μα πάρα πολύ δυσχερής. Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι ένας Νόμος που δεν μπορεί να παίζει κανείς μαζί της και ελέγχει ολόκληρο το Δημόσιο Τομέα. Γεγονός που όπως φαίνεται ασπάζεται ο πρώην Αντιδήμαρχος, του οποίου οι θέσεις για την αγορά της βίλας Ιόλα είναι γνωστές προ πολλού. Θέσεις που είναι όμοιες με αυτές που κατέθεσαν η κ. Ελισάβετ Πετσατώδη και ο κ. Γιάννης Σιδέρης χάριν των οποίων υπερψηφίστηκε η αγορά.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως στην Διοικούσα παράταξη της ΣΥΡΙΖΑϊκής «ΝΙΚΗΣ» έχουν αρχίσει οι ενδοπαραταξιακοί τριγμοί και οι φωνές της λογικής. Υπάρχουν και μέλη που ασπάζονται τη νομιμότητα και την πραγματικότητα και δεν προσπαθούν να ωραιοποιήσουν καταστάσεις. Βέβαια εξακολουθούν και ταξιδεύουν με ένα καράβι που δεν έχει στεγανά, αλλά στη ζωή ο καθείς παίρνει τις αποφάσεις του και αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Όμως και για άλλα ενδοπαραταξιακά ταρακουνήματα και κάποιες άλλες φωνές που μπορεί και να ζημιώνουν την φιλοκυβερνητική «ΝΙΚΗ» μέσα από τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, θα μιλήσουμε σύντομα.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter