Κ. Τσιαμπάς: Αλαζονεία, αδιαφορία, άγνοια ή αποκάλυψη ότι ο αυτοκράτορας είναι γυμνός και ξυπόλητος

TsiampasKwn-nos

Στις 5 Μαρτίου 2017 έγιναν οι Δημαιρεσίες για την εκλογή νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την εγκύκλιο 43/5-8-2014 του Υπουργείου Εσωτερικών. Μια διαδικασία απλή ως προς τις ενέργειες, αλλά με πολιτικές, νομικές και διοικητικές προεκτάσεις.

Μεταξύ άλλων έγινε και η εκλογή του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρόταση – εισήγηση του προέδρου για ένα τόσο σοβαρό και ταυτόχρονα απλό και εύκολο θέμα, ήτανε λάθος παρασύροντας σε θεσμικό ατόπημα το Δημοτικό συμβούλιο, καθότι ακυρώθηκε από την αποκεντρωμένη περιφέρεια ως παράνομη, απαξιώνοντας το κύρος του Δημ. Συμβουλίου και μειώνοντας την σοβαρότητα των αποφάσεών του.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα, αφού ο κύριος πρόεδρος γνώριζε τη σχετική νομοθεσία για ποιο λόγο έδειξε τόση αδιαφορία για την νομιμότητα εκθέτοντας το Δήμο. Ή μήπως δεν τη γνώριζε, γεγονός που φανερώνει ότι λειτουργεί αυθαίρετα και κατά το δοκούν εκθέτοντας και πάλι το δήμο. Και από τα δύο ενδεχόμενα, το συμπέρασμα είναι ότι ο κύριος πρόεδρος δεν διαφυλάττει το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου και των αποφάσεών του.

Θα μπορούσε κανείς να ισχυρισθεί ότι έγινε ένα μικρό λάθος. Πολλές φορές όμως, απλές διαδικασίες, λειτουργούν ωφελιμιστικά για την κοινωνία και ευεργετικά για τη δημοκρατία, διότι αποκαλύπτουν το ύφος, το ήθος και τις δυνατότητες της κάθε Διοίκησης. Όπως και το συγκεκριμένο αδικαιολόγητο λάθος που δικαιώνει σύσσωμη την αντιπολίτευση που κατ’ επανάληψη έχει διαμαρτυρηθεί για τον τρόπο συμπεριφοράς του προέδρου και τον έχει κατηγορήσει για αυθαιρεσία, ετσιθελισμό, αλαζονεία και για πολιτική αμετροέπεια. Δεν αποδέχεται τα λάθη του και ο διάλογος στο ΔΣ περιορίζεται μόνο στα θέματα που συμφέρουν τον ίδιο, τον κύριο Δήμαρχο και την παράταξή τους.

Ταυτόχρονα ο κύριος Δήμαρχος αντί να ανταποκριθεί στις επίμονες προτάσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης για συναίνεση και συνεργασία, περιορίζοντας τις παραπάνω συμπεριφορές, κάθε προσπάθειά του αποβλέπει στην Κυριαρχία και Επικράτηση με επικοινωνιακά κριτήρια, κύρια στοιχεία του Ηγεμονισμού και των ιδεοληψιών με τις οποίες μεγάλωσε πολιτικά, κάτι ανάλογο με την τακτική της κεντρικής διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδέχεται μόνο το λιβάνισμα και την επιβράβευση, απορρίπτοντας και τα αυταπόδεικτα λάθη για τα οποία πάντα φταίει κάποιος άλλος.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι κατά τα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ, η διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής είναι μια οικογενειακή υπόθεση. Αυτό νομίζω ότι το έχουν κατανοήσει πλήρως ακόμη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του κυρίου Σταθόπουλου, οι οποίοι πολύ συχνά «σιγοψιθυρίζουν» τις διαμαρτυρίες τους. Ιδιαίτερα δε αυτοί που υποτίθεται ότι δεν τους αντιπροσωπεύει πολιτικά αλλά συστρατεύτηκαν μαζί του για προσωπικούς λόγους, θα πρέπει να ενθυμούνται ότι «Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας».

 

 –

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
Δημοτικός Σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»
Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής

τ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών

Υποστράτηγος ε.α.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter