ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016 στην Αγία Παρασκευή, η μισή αλήθεια!

εφημερίδα ΝΙΚΗΣ 2016 c

Γράφει η Λένα Μαρκή

Με ένα δίφυλλο εφημεριδάκι που κυκλοφόρησε στην πόλη της Αγίας Παρασκευής πριν τις Άγιες μέρες του Πάσχα, η παράταξη του Γιάννη Σταθόπουλου προσπάθησε να ενημερώσει τους δημότες για το τι εποίησε ως Δημοτική Αρχή μέσα σε περίπου δύο χρόνια.

Το εφημεριδάκι από εμφάνιση «έσκιζε», εικονίτσες, χιλιάδες λογάκια και πολλά χρώματα σε ιλουστρασιόν χαρτί που σε προκαλούσε να το διαβάσεις. Εκεί όμως τελείωνε και η ευχαρίστηση. Γιατί η ουσία του πραγματικά ήταν … παιδαριώδης!

Η «ΝΙΚΗ των Πολιτών» μην έχοντας κανένα πραγματικό μεγάλο έργο να παρουσιάσει, προσπάθησε με ντρίπλες και πολιτικά δημοσιοσχετίστικα κολπάκια να θαμπώσει τους δημότες. Δραστηριότητες καθημερινής φροντίδας που πραγματοποιούνται αναγκαστικά από όλους τους Δημάρχους, όλες τις εποχές, ο Γιάννης Σταθόπουλος τις παρουσίασε ως μεγάλη προσφορά της παράταξής του στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής και έργα που ξεκίνησαν από τους προηγούμενους, τα πλασάρισε ως δικά του δημιουργήματα.

–          «ΔΥΝΑΜΩΣΑΜΕ» γράφει «την κοινωνική προστασία – μέριμνα και την αλληλεγγύη»

Όταν η κεντρική και αυτοδιοικητική γραμμή είναι η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής και μόνο, απλά έπραξε τα αυτονόητα! Ενίσχυσε τις κοινωνικές δομές που δημιουργήθηκαν και πρωτολειτούργησαν από τον προηγούμενο Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά (κοιν. παντοπωλείο 3ος/2012, κοιν. μαγειρείο & ανταλλακτήριο ρούχων 11ος/2012, πρόγραμμα Φτώχειας 10ος/2013), με δωρεάν φρούτα και λαχανικά από τις λαϊκές αγορές (όπως γινόταν και πριν), με συγκέντρωση ρούχων (όπως γινόταν και πριν) με πλήρη επάρκεια σε τρόφιμα και φάρμακα (όπως γινόταν και πριν), με φρούτα που μοιράστηκαν από τους παραγωγούς και όχι με έξοδα του Δήμου, αλλά που έδωσαν την ευκαιρία για φωτογραφήσεις και χαμόγελα, με τη συνέχιση του Κέντρου Γυναίκας (δημιουργία Μάρτιος 2014) αλλάζοντας μόνο την ονομασία για να παρουσιαστεί ως κάτι νέο, αλλά με την παλιά ταμπέλα κρεμασμένη ακόμα απέξω και όλων των δομών που αναγκαστήκαμε δυστυχώς να γνωρίσουμε λόγω της οικονομικής κρίσης, με την ανάγκη για αλληλεγγύη σε ανθρώπους που μένουν δίπλα μας και όλων των δομών που βρήκε έτοιμες, οργανωμένες η «ΝΙΚΗ» και απλά τις συνέχισε εξ ανάγκης. Η μείωση στα τροφεία και στα δημοτικά τέλη δεν είναι κάτι πρωτοφανές και καινοτόμο της Διοίκησης Σταθόπουλου, αλλά σύνηθες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το ίδιο και η φροντίδα για τους πολύτεκνους και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Η λειτουργία του γραφείου ενημέρωσης ανέργων ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2011. Στα σημαντικά έργα της η ΝΙΚΗ αναφέρει και τη συγκέντρωση ειδών και τροφίμων για αποστολή τους στους πρόσφυγες και προφανώς θα αναμένει συγχαρητήρια (αν δεν το κάνει αφ’ εαυτού της!) για μια πράξη που επιτυγχάνουν ακόμα και οι μαθητές του δημοτικού. Αν εκεί φτάνουν οι υψηλοί στόχοι της τότε τα λόγια περιττεύουν … Και βέβαια όλα αναφέρονται χωρίς να δίνονται περεταίρω στοιχεία για την αποδοτικότητά τους, για παράδειγμα το κοινωνικό φροντιστήριο τι απήχηση είχε; Πόσοι μαθητές ωφελήθηκαν; Κλπ. Όπως λέει ο σοφός λαός με τα λόγια χτίζεις ανώγια και κατώγια …. Εφαρμόσανε επίσης όπως αναγράφεται τον θεσμό του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» με 2 αστυνομικούς σε μια πόλη 100.000 κατοίκων. Φοβερή επιτυχία!!! για ένα θεσμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που εφαρμόστηκε παράλληλα σε 96 περιοχές της χώρας.

–          «ΕΝΙΣΧΥΣΑΜΕ» γράφει «τις δράσεις και τα προγράμματα υγείας»

Στο ΚΕΠ Υγείας ο Δήμος  εντάχθηκε το Φεβρουάριο 2014 από τον τότε Δήμαρχο Β. Ζορμπά. Ενημερώσεις σε θέματα υγείας έγιναν και από τις προηγούμενες διοικήσεις, όπως και δωρεάν εμβολιασμοί, ιατρικές εξετάσεις κ.α.

Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι ένα πρόβλημα που για τη λύση του δεν θα έπρεπε να μιλάει καθόλου. Αν δεν υπήρχε η Επιτροπή Κατοίκων Κοντοπεύκου και μέλη της αντιπολίτευσης να φωνάξουν, δεν θα ανακαλούσε τις άδειες λειτουργίας η Υπηρεσία Δόμησης. Το μόνο που έκανε ο κ. Σταθόπουλος ήταν να λάμψει δια της ατολμίας του, να μην δίνει σαφείς απαντήσεις (υπήρξαν σχετικές διαμαρτυρίες από τους δημότες στο Δ.Σ.) και να ειρωνεύεται τον κ. Γκιζιώτη στο δημοτικό συμβούλιο. Η απόφαση της ανάκλησης της άδειας της κεραίας στην Θήρας & Ολυμπίας προήλθε αρχικά από τον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και κατόπιν από την Υπηρεσία Δόμησης. Όσο για τη σύσταση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, ήδη έχει δημοσιευθεί από το aparaskeviimages.gr, ότι ο Δήμος δέχτηκε δύο συστάσεις από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο για μη σύννομη πρόταση της Δημοτικής Αρχής στο Δ.Σ. εφιστώντας του την προσοχή πως αν δεν αλλάξει η πρόταση θα ακολουθηθεί η νομική οδός.

–          «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑΜΕ» γράφει «την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης»

Με έναν δημοτικό κινηματογράφο χωρίς άδεια λειτουργίας και χωρίς πυρασφάλεια , από τον οποίο χάθηκαν έσοδα για τον Δήμο, που πρόβαλε ταινίες παμπάλαιες και χιλιοειδωμένες, μια «ταινιοθήκη» όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς. Με χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που άλλα υπόσχονταν και κατέληγαν στην παρουσία ενός φτηνού λούνα παρκ στην πλατεία οδηγώντας το Δήμο σε οικονομική ζημιά, με χώρο που παραχώρησε στην ΕΝΕΒΑΠ για εμπορικά σπιτάκια, που ο ίδιος προεκλογικά κατηγορούσε την παρουσία τους  και που στην ουσία απέτυχαν στο σκοπό τους αφού οι καταστηματάρχες στη βάση τους απείχαν.

–          «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ» γράφει «τη λειτουργία της σχολικής κοινότητας»

Με τη διάθεση γυμναστών, όταν γυμναστές του ΠΑΟΔΑΠ παραμένουν απλήρωτοι και προβαίνουν σε αγωγή  και όταν οι θεατρολόγοι καταλήγουν να παρουσιαστούν στα σχολεία την άνοιξη σχεδόν στο τέλος της σχολικής χρονιάς! Αλήθεια οι συνεργασίες με τα διάφορα επιστημονικά ιδρύματα, πέραν της υπογραφής, είχαν συνέχεια;

Άνοιξαν τα σχολεία πέραν του ωραρίου λειτουργίας και ήδη έχουμε καταγγελίες για καταστροφές και barbeque σε αύλιους χώρους.

–          «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑΜΕ» γράφει «και πιστοποιήσαμε τις παιδικές χαρές»

Η πιστοποίηση των παιδικών χαρών υπήρξε υποχρεωτική για όλους τους Δήμους από το 2014 με απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη και όχι πολιτικός σχεδιασμός της ΝΙΚΗΣ. Ήδη είχε ξεκινήσει επί Ζορμπά, οπότε και πιστοποιήθηκαν οι 5 παιδικές χαρές με χρήματα από το πράσινο ταμείο από τις 11 που διατυμπανίζει ως κατόρθωμά του ο κ. Σταθόπουλος.

–          «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ» γράφει «ελεύθερους χώρους»

Το μεγάλο ανέκδοτο της άτολμης ΝΙΚΗΣ!

Ιόλας: η επιτροπή που συστάθηκε, πέραν της «συνάντησης γνωριμίας» που είχε, δεν ξαναδραστηριοποιήθηκε, ούτε συγκλήθηκε από το Δήμαρχο. Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά, πως έχει κατατεθεί πρόταση στο Δήμο με τρόπο απόκτησης του κτήματος. Ουδεμίαν κίνηση είδαμε από το Δήμο προς την κατεύθυνση διεκδίκησης του Ιόλα.

ΟΤ 118: Κι αν φωνάζει ο σύλλογος Τσακού ποιος τον ακούει; Ούτε καν στις σχετικές συνελεύσεις δεν παρουσιάστηκε ο Δήμαρχος. Καμία δράση κι εδώ… Ακόμα και στον αγώνα του Συλλόγου για τη λεωφορειογραμμή Β5 ο κ. Σταθόπουλος πρότεινε την «αναβάθμιση» με τη γραμμή 417. Ευτυχώς που οι τοπικοί σύλλογοι, η αντιπολίτευση και η μεγάλη προσφορά από τον Κώστα Κουρούνη (πολεοδόμος, υποψήφιος με την «Αγία Παρασκευή η πόλη μας») ολόκληρης εμπεριστατωμένης μελέτης για τη γραμμή Β5, πέτυχαν το στόχο τους και έβαλαν το Δήμαρχο στη θέση του.

Πάρκο Νεαπόλεως, Υπουργείο Γεωργίας κλπ: Με ποιο τρόπο άραγε τα διεκδικεί; Καθήμενος και συλλογιζόμενος; Εκτός αν μας το κρατάει για έκπληξη, γιατί οι πληροφορίες που υπάρχουν δεν δείχνουν φως στο τούνελ.

–          «ΚΑΝΑΜΕ ΕΡΓΑ …»

….. Θα το χαρακτηρίζαμε το λιγότερο «πολιτικά φτηνό» να επικαλείσαι έργα τρίτων ως δικά σου!!! Έργα που υλοποιεί και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, έργα που ξεκίνησαν τρεις και πλέον Δημαρχίες πίσω, έργα που δεν έχεις κουνήσει το δαχτυλάκι σου έστω για να ελέγξεις, ως έχεις υποχρέωση αν εκτελούνται σωστά, ΔΕΝ είναι δικά σου έργα τελεία και παύλα.-

Η Βιοκλιματική Κοντοπεύκου, που το 60% του έργου είχε εκτελεστεί μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014, είναι ένα από αυτά και στο τελείωμα της διαπιστώνονται λάθη σοβαρότατα για τα οποία φωνάζουν οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής, άρα κε Σταθόπουλε τι πράξατε; Ούτε έλεγχο δεν κάνατε όπως είχατε υποχρέωση. Θυμόμαστε όλοι τον κ. Τσιαμπά ως αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους εργολάβους και στους τεχνίτες στα όποια έργα βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Για το πρ. στρατόπεδο Σπυρούδη, τη νομιμότητα της λειτουργίας του δημοτικού κινηματογράφου και των όσων έργων έγιναν εκεί , θα μιλήσουμε σύντομα αναλυτικά και με στοιχεία σε άλλο άρθρο.

Βελτίωσαν τις αθλητικές υποδομές και όμως από τα καινούργια τζάμια στο γυμναστήριο της Νότου όταν βρέχει υπάρχει εισροή υδάτων και μετά από άρθρο του aparaskeviimages.gr για την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση των κερκίδων του γηπέδου ποδοσφαίρου, έτρεξαν να τοποθετήσουν κεντρικά όσα καθίσματα ήταν γερά, να τα βάψουν και να τα παρουσιάσουν ως έργο.

Και ερχόμαστε στο ποιο σημαντικό.

–          «ΕΝΙΣΧΥΣΑΜΕ» γράφει «τη δημοκρατία, τη συμμετοχή και τη διαφάνεια»

Ήδη φτάνουν στο aparaskeviimages.gr  παράπονα δημοτών για τηλεφωνήματα που έκαναν και έτυχαν απαξιωτικής αντιμετώπισης, παράπονα για συνάντηση Διοικητικού Συμβουλίου με το Δήμαρχο, όπου κατά τη διάρκεια εκείνος απασχολούνταν με το κινητό του απαξιώνοντας τους παρεβρισκόμενους. Μάλιστα σε άλλη συνάντηση κάτοικου-Δημάρχου, ο κάτοικος αναγκάστηκε να του ζητήσει να τελειώνει με το κινητό του για να μιλήσουν! Οι δημότες έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται την κατάσταση και να εξαγριώνονται από τέτοιες συμπεριφορές, μάλιστα πρόσφατα μας δήλωσαν ότι ολόκληρη πολυκατοικία που είχε στηρίξει τη ΝΙΚΗ, είναι πλέον απέναντί της  γιατί σε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεν τους άκουσαν καν …. Συμπέρασμα πως οι συνελεύσεις της γειτονιάς δεν είναι για ανάπτυξη επικοινωνίας και διευκόλυνση της καθημερινότητας των κατοίκων, αλλά για το θεαθήναι!

Διαβάζουμε για «νέα μορφή σχέσεων με όλες τις συλλογικότητες της πόλης» και σκεφτόμαστε ότι άλλες αγνοούνται παντελώς από τις επιχορηγήσεις, άλλες απαξιώνονται με μη εμφάνιση Δημάρχου και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής στις συνελεύσεις τους και άλλες στέλνουν δημόσιες ευχαριστήριες επιστολές προς το Δήμαρχο. Είναι όντως νέα μορφή!

Διαφάνεια; Ποια Διαφάνεια; Το ότι επέλεξαν χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως απαιτείται, να αξιοποιήσουν το Γιαβάσειο; Ή τη συνεργασία με συγκεκριμένο team του Μετσόβιου Πολυτεχνείου αξίας 65.000€ την οποία έκρινε ως ΑΚΥΡΗ το ΤΕΕ και απέρριψε ο Επίτροπος; Αυτή τη Διαφάνεια εννοούν;

Αγαπητοί αναγνώστες με απλά λόγια, αν εγώ καθίσω και σας εξιστορήσω πως πέρασα τη μέρα μου, πως πήγα στη δουλειά μου, τις ασχολίες μου στο νοικοκυριό, τις υποχρεώσεις που εκπλήρωσα κλπ, μπορεί να σας δείξω μια γεμάτη μέρα και να σας εντυπωσιάσω, αλλά δεν θα έχω κάνει τίποτα διαφορετικό από εκατομμύρια άλλες γυναίκες στον πλανήτη.

Αυτό κάνει τώρα ο κ. Σταθόπουλος και η ΝΙΚΗ, κάνει το «νοικοκυριό του Δήμου» και προσπαθεί να σας εντυπωσιάσει με κάτι που κάνουν χιλιάδες άλλοι Δήμαρχοι στον πλανήτη. Έτσι όμως πετυχαίνει να υποβαθμίσει τη δική του νοημοσύνη και όχι τη δική σας. Πετυχαίνει να παρουσιάσει μια Διοίκηση που ασχολείται με «ψιλικά» και δεν τολμά να κάνει ένα μεγάλο βήμα. Για παράδειγμα, εφόσον ο Δήμος έχει στο ταμείο του κοντά στα 8 εκ. € γιατί δεν φτιάχνει το νηπιαγωγείο στα Πευκάκια που θα του στοιχήσει περί τις 700.000€; Γιατί απλά αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν. Όπως δεν υπάρχουν και τα χρηματικά ποσά που αναμένονται από την Περιφέρεια για τα διάφορα έργα που ΘΑ γίνουν. Όταν το κράτος φτάνει να ζητά και να παίρνει τα ταμειακά αποθέματα των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων που φυτοζωούν, σημαίνει ότι έχει πάρει ήδη τα ταμειακά αποθέματα από τους Δήμους και ας προσπαθούν κάποιοι να το αρνηθούν. Έτσι ο αγαπητός Δήμαρχος αρκείται στο να μοιράζει μικρά ποσά σε πανηγύρια για να κρατά χαμηλούς τους τόνους. Γιατί δυστυχώς οι χορηγίες δημιουργούν υποχρεώσεις προς τον χορηγό, όπως ευχαριστήριες επιστολές επί το απλούστερον.

Επίσης το να συμμετέχεις σε συναντήσεις, σεμινάρια και να πίνεις καφέ με τοπικούς, περιφερειακούς και πολιτικούς παράγοντες δεν αποτελεί έργο. Όταν παραλαμβάνεις οχήματα καθαριότητας που έχουν παραγγελθεί και πληρωθεί πριν από σένα, δεν μπορείς να καυχιέσαι σε ξένες πλάτες.

Οι δημότες χρειάζονται απτά στοιχεία και όχι επιγραμματικές αναφορές και αυτοσυγχαρητήρια. Χρειάζονται έναν Δήμαρχο να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματά τους, να έχει επαφή μαζί τους και όχι έναν Δήμαρχο όλη μέρα στο facebook.

Είναι τόσα πολλά που γράφονται σε αυτό το εφημεριδάκι των 4 σελίδων που αν ασχοληθώ με το καθένα ξεχωριστά και εμπεριστατωμένα θα βαρεθείτε εσείς να διαβάζετε κι εγώ να γράφω. Εξάλλου όλα τα στοιχεία και οι απαντήσεις υπάρχουν στο aparaskeviimages.gr . Είναι ξεκάθαρο ότι το εφημεριδάκι αυτό αποτελεί διαφημιστικό έντυπο για την ΝΙΚΗ μετά τις τόσες αναποδιές που της έτυχαν μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια και όπως συμβαίνει στις διαφημίσεις συχνά, αναφέρεται η μισή αλήθεια.

article-1076675-02F7922900000578-703_468x286Κάποτε μου είπαν ότι αυτή η Διοίκηση έχει την εύνοια των 5 χρόνων και μπορεί να κάνει πολλά … Απάντησα, ότι το μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι και η καταστροφή της! Παρατηρώντας αντικειμενικά την πορεία, τη δράση και τη συμπεριφορά της Διοικούσας ΝΙΚΗΣ αντιλαμβάνομαι ότι «δεν το’ χει» και αν δεν αλλάξει ρότα θα καταλήξει στα βράχια …